I dag skal det bli enda varmere enn i går: – Ikke langt unna rekorden

Onsdag skal det bli enda varmere enn det var tirsdag.

SOLER SEG: Liss Marlen Jensen (41) og Katrine Jensen (39) tok turen til Grøtfjorden for å sole seg i varmen tirsdag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Klokka 11 tirsdag viste termometeret oppe hos Vervarslinga 23,6 grader. Mens målestasjonen på Langnes viser 21 grader og den på Kvaløysletta viser 22,9.

I Dividalen i Målselv ble det på samme tidspunkt mål 30,1 grader, og det er årets første registrering i Troms på over 30 grader.

Den høyste registrerte temperaturen ved målestasjonen til vervarslinga tirsdag var 26,3 grader. Og varmere skal det bli i dag, onsdag.

– Det blir nok enda varmere onsdag, kanskje opp mot 27-28 grader, sier statsmeteorolog Geir Bøyum til iTromsø.

Nesten rekord

Den offisielle varmerekorden i Tromsø by stammer fra 1972, og er på 30,2 grader.

– Jeg tror ikke rekorden ryker i Tromsø da vi får noe solgangsvind, men det er ikke langt unna. Vi følger spent med. Det kan godt hende at varmerekorder ryker flere steder på innlandet i Troms. Det er også mulighet for tropenatt flere steder på innlandet natt til torsdag, sier Bøyum.

Det vil være rundt 17 grader natt til torsdag her i Tromsø, men det holder ikke til tropenatt.

Regn og mulighet for torden

Selv om det blir varmt onsdag, og rundt 25 grader torsdag, er det stor sannsynlighet for regnbyger.

– Det ser ut til at det kommer inn noen byger tidlig på ettermiddagen, og med bygene kommer vind opp i frisk bris til liten kuling og temperaturen går ned. Det er også mulighet for torden både onsdag og torsdag i forbindelse med bygene, sier Bøyum.

Solbriller og sydvest under Bukta

Torsdag starter Buktafestivalen, og festivaldeltakerne må ha med seg regntøy alle dagene, ifølge statsmeteorologen.

– Det blir varierende vær i helga med ustabil lufttrykk. Fredag går temperaturen ned til rundt 15 grader og det vil regne en del, mens det lørdag går opp til 20 grader og da med regn på kveldstid. Det vil også bli kaldere på kveldstid, men man må nok belage seg på å ha med regntøy alle dagene selv om det blir perioder med sol og vekslende skydekke, sier Bøyum.