Når iTromsø møter han i garasjen sin er han godt i gang med sitt andre maleri.

– Hva er det du holder på med her?

– Jeg aner ikke. Men jeg tenker litt som Pippi Langstrømpe, «Dette har jeg aldri gjort før, så det får jeg sikkert til», sier Karlsson.

Se video fra Karl Karlssons forberedelser her

Kunstverkene skal stilles ut på Kurant fra 13.–17. mai. To personer fra Kurant var også tilstede i garasjen for å dokumentere prosessen fram mot utstillinga.

Angst

En time etter han har kommet i gang er han ferdig med sitt første maleri.

– Dette heter «17. mai angst». Det kan være mye angst involvert med 17. mai, og det er en kaotisk dag. Man skal ikke tulle med angst, men angst kommer nok til å bli et tema for utstillingen. Jeg har jo nesten fått litt angst etter jeg begynte med dette prosjektet. «Hva er kunst», og hva er kunstkritikk, blir også spørsmål jeg stiller med utstillinga.

Vil provosere

– Hvor lang tid kommer du til å bruke på å lage kunsten fram mot utstillinga?

– Jeg har jo tidligere sagt at noe av kunsten på politihuset ser ut som om den ble bestilt på torsdag og levert på mandag, så jeg kan jo ikke bruke så mye mer tid selv. Så har jeg en ganske hektisk jobb, så det blir nok mest arbeid med dette i helgene. Planen er 15–20 verk, både malerier og installasjoner. Men jeg må vurdere litt hvor provoserende jeg kan være, sier Karlsson.

– Dette er jo litt som å være i barnehagen igjen, sier Karlsson mens han prøver å male med forskjellige redskap på lerretet, som en visp og et kredittkort.

– Du maler med et kredittkort, er det en kritikk mot kapitalismen eller noe av den sort?

– Nei, det er nok ikke en så dyp kunst. Men man kan jo få angst av kredittkort, sier den vordende kunstneren.

Kunstnerøl

Karlsson forbereder også servering til åpningen av utstillinga 13. mai.

– Jeg holder på å brygge et kunstnerøl i kjelleren. Det er øl med et hint av absint som jo er en populær drikk blant kunstnere, i hvert fall i gamle dager. Så planen er å servere ølet på åpningen om den det blir klart til da. Og det bør det bli, sier Karlsson.