– Den ser litt guffen ut ja. Men er man kunstner så er man kunstner, sier en lattermild Karlsson da iTromsø spør om det hjemmebryggede ølet han planlegger å servere under utstillingen hos Kurant i midten av mai.

40 liter hjemmebrygg

– Det er et øl med en touch av absint. Jeg har ikke tilsatt absint, men mange av de samme urtene som man har i absint, blant annet anis og koriander, og så er det selvsagt litt fargetilsetning i den, forteller Karlsson.

– Hvordan smaker det?

– Altså det går an å drikke det. Nå har jeg satt det på kullsyre så om noen dager blir det bobler i ølet, sier Karlsson som har laget 40 liter av det gufne hjemmebrygget.

– Det ser fryktelig grønt ut. Tror du det slår an blant folk?

– Jeg tror nok ikke det, nei. Men det er ikke alt man drikker som nødvendigvis er like godt, legger han til med glimt i øyet.

SE VIDEO AV KUNST-KARLSSONS ARBEID

Har laget 12–13 kunstverk

Det var i fjor vår at Karlsson, som er tillitsvalgt og lokallagsleder for Politiets Fellesforbund, kritiserte kunsten på det nye politihuset i Tromsø. Det endte med at han fikk en utfordring fra Kurant i retur, og fra 13.–17. mai stiller han ut sin egen kunst på visningsrommet for samtidskunst.

Hittil har Karlsson produsert 12–13 kunstverk til utstillingen, og to-tre installasjoner.

– Jeg har faktisk allerede gitt vekk et kunstverk til en 50-åring forrige helg. Det handlet om 50-årsangst, og det var mye grått i det bildet, sier han og humrer.

Ikke all verdens tid

Den kvasse kritikken av kunsten på politihuset har fått stor oppmerksomhet blant folk og i mediene. Nå er det snart duket for åpning av Karlssons egen utstilling, og han legger ikke skjul på at han er spent.

– Det er mye styr rundt dette. Men jeg må bare ta det med godt humør, sier han.

Etter planen skal riggingen av utstillingen på Kurant starte i løpet av neste uke, og deretter være klar til åpning 13. mai.

– Jeg skal bruke den tiden jeg har til rådighet fram til da. Men litt av poenget med kunsten er jo at jeg ikke skal bruke all verdens tid på det, sier Karlsson, og viser til at deler av kritikken han rettet mot kunsten på politihuset dreide seg om at det var noe han selv kunne laget hjemme i garasjen en torsdag kveld.