Høsten 2011 kjøpte Sulland tidligere Tromsø Trafikkstasjon (biltilsynet) for 18 millioner kroner fra Statsbygg. Den gang uttalte konsernsjef Arvid Sulland til iTromsø at det var viktig for dem å sikre seg eiendommen på grunn av trangboddhet i dagens lokaler et par steinkast unna.

En av Norges største

Nå er anleggsarbeidet i full gang på tomta i Alkeveien 12.

– Vi skal investere for 100 millioner kroner. Området er på 12 mål netto. Vi skal bygge ut 6.700 kvadratmeter, inkludert parkering i kjelleren. Det er dobbelt så mye av det vi har i de gamle lokalene, sier konsernsjef Arvid Sulland.

Sulland Gruppen er et av Norges største privateide bilkonsern bestående av 26 aksjeselskaper med til sammen 620 ansatte. Virksomheten er i hovedsak konsentrert rundt bilbransjen med 21 bilforretninger som representerer 13 forskjellige bilmerker. Konsernet solgte 10.400 biler i 2014.

Bedre kundekomfort

Sulland har to anlegg i Tromsø. Mens avdelingen for VW og Audi i Heilovegen flytter til de nye lokalene, beholdes det andre anlegget i Alkeveien 5. Her skal Skoda, brukte biler og karosseriavdelingen fortsatt ligge.

Sulland lover kundene bedre plass når de nye lokalene åpner i januar 2016.

– De vi merke høyere grad av komfort og større lokaler med bedre showroom. Vi kommer sannsynligvis til å restaurere lokalene i Heiloveien og leie de ut.

I 2011 overtok Sulland Gruppen Møller Bil Tromsø og Bardufoss og ble forhandlere av Volkswagen, Audi og Skoda i Troms. Tromsø er en viktig by for Sulland.

Ikea-effekt

– Som mellomstor by med distriktspotensial er det midt i blinken av det vi ønsker oss. Tromsø-avdelingen har mellom 1,6 og 1,7 prosent av totalmarkedet i Norge.

Sulland-sjefen sier det ikke er noen ulempe at Ikea etablerer seg i nabolaget.

– Trafikk skaper trafikk. Det er jo et ordtak som sier at når det regner på presten, drypper det på klokkeren. Det vil bli en god del tilreisende som ikke bare skal handle på Ikea, men bo på hotell og i noen tilfeller kjøpe seg ny bil, sier Arvid Sulland.

foto
nybygg: Slik blir de nye lokalene til Sulland som skal huse salgslokale for VW og Audi, verksted og parkering. Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS Foto: Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS
foto
MER PLASS: Sulland lover kundene bedre plass i de nye lokalene. Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS Foto: Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS
foto
2016: Nybygget åpner i januar 2016. Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS Foto: Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS