Det sier Trond Strøm (45) som nylig har flyttet tilbake til Tromsø sammen med kona Vanja Eriksen Strøm (43).

Etter å ha bodd på Andøya i fem år, der de har drevet hotell og kaffebar, er ekteparet tilbake i byen. Med seg på flyttelasset har de en kaffebrenner på et halvt tonn, med en kapasitet på å brenne 30 kilo kaffe i timen. I alle fall så snart de har funnet et sted å plassere containeren hvor den står.

– Vi vet ennå ikke hvor vi skal plassere den, og er på leting etter en plass. Men den kan egentlig stå hvor som helst i Tromsø, så jeg regner med at det ikke tar så lang tid før det er i orden, sier Trond.

Selges fra «Koselig»

Kaffebrenneriet Strøm Eriksen ble etablert i 2014, og året etter tok ekteparet steget og åpnet en egen kafé da kaffebaren i resepsjonen på hotellet gikk svært godt. Samme år kjøpte de seg en egen kaffebrenner, og drømmen om å produsere sin egen kaffe var endelig realisert.

Et par år senere endret familiesituasjonen seg for Vanja og Trond, og de bestemte seg for å flytte til Tromsø. Kaffebaren på Andøya ble leid ut, men ønsket om å produsere sin egen kaffe var så pass sterkt at de bestemte seg for å fortsette med det.

– Enn så lenge står den på Andøya, da vi fremdeles har kunder der som vi produserer for. Men det er langt å kjøre syv timer for å lage kaffe, så vi håper å være i gang i Tromsø i løpet av sommeren, sier Trond og legger til at de allerede har et utsalgssted i byen.

– «Koselig» i Storgata har all vår kaffe på espressomaskin og traktekaffe, og det er vi veldig fornøyd med.

Ingen plan om kaffebar i Tromsø

Trond og Vanja har derimot ingen planer om å åpne en egen kaffebar i Tromsø med det første, siden de begge har andre jobber i henholdsvis helse- og omsorgssektoren og barnehage.

– Det er mulig at vi åpner noe slikt en gang, men det er ingen planer om dette nå. Enn så lenge gjør vi dette på ettermiddagene og i helgene, og vi ønsker å fortsette å utvikle oss og bli flinkere. Dette er jo et fag, og man kan aldri lære nok om kaffebrenning, sier Trond før han legger til at han gleder seg til å starte opp i Tromsø.

– Å brenne kaffe er en trend i tiden, og i tillegg til at vi har en glødende interesse for det oppdaget vi også at dette var populært blant alle turistene som kom til Andøya. Vi tror det kan slå an her også, og det er bare ett brenneri i Tromsø fra før av, så vi tenker at det absolutt er plass til ett til.