– På bakgrunn av den henvendelsen fra advokat Elden og at de har tatt forbehold om rettslige skritt, har vi funnet det naturlig å hyre vår egen advokat, sier Kjetil Hildeskor, generalsekretær i Friidrettsforbundet (NFIF), til VG.

Det er advokaten Tore Lerheim fra Littler som er engasjert av forbundet.

– Jeg kan bekrefte at jeg er engasjert av NFIF i denne saken. Vi er i dialog med advokat Elden om tidspunkt for møte, men jeg har utover dette ingen kommentar å gi på nåværende tidspunkt, sier Lerheim til VG.

ADVOKAT: Gjert Ingebrigtsen får bistand av John Christian Elden. Foto: Frode Hansen / VG

Friidrettsforbundet sendte sist uke en pressemelding hvor det ble klart at friidrettstreneren Gjert Ingebrigtsen ikke får trenerakkreditering til kommende mesterskap. Han er trener for Narve Gilje Nordås som tok VM-bronse på 1500 meter.

Valget ble forklart med at forbundet vil skape trygge rammer for utøvere, noe de ikke ser som mulig av hensyn til familiekonflikten mellom pappa Gjert og løpersønnene Henrik, Filip og Jakob.

Gjert Ingebrigtsen har reagert på fremstillingen. Advokat Elden uttalte at Friidrettsforbundet var på bærtur i håndteringen av konflikten. Elden ba lørdag om en ryddig prosess der man gjennom samtaler vil løse saken i minnelighet. Eventuelt vil det bli vurdert rettslige skritt for å løse situasjonen.

Elden svarer dette på VGs spørsmål mandag om hvilke rettslige steg treneren eventuelt vurderer og kan foreta seg mot Friidettsforbundet:

– Foreløpig satser på vi på dialog som de har sagt seg villige til. Utspillet deres i pressemeldingsform med angrep mot Gjert er uakseptabel. Nå får vi se hvordan de kan rydde opp.

Erlend Slokvik, sportssjef i friidrettsforbundet til venstre. Til høyre NFIF-generalsekretær Kjetil Hildeskor. Foto: Lise Åserud / NTB

Kjetil Hildeskor sier nyheten om at Elden bistår Gjert Ingebrigtsen kom bardust på i helgen.

– Hvordan har kommunikasjonen vært med Gjert etter pressemeldingen gikk ut torsdag?

– Det er flere av oss som har samtaler med Gjert, så ønsker jeg ikke å si noe om innholdet, svarer Hildeskor.

– Hvordan opplever du denne saken som får mye oppmerksomhet?

– Det har vært mye styr for mange. Men sånn er det.