– Vi fikk oss bakoversveis på fredag da vi åpnet for første gang. Klokken 15.10, ti minutter etter åpningen, var det smekkfullt i lokalet. Derfra gikk det slag i slag til vi fikk tømt restauranten litt etter midnatt, slik at vi fikk startet forberedelsene til neste dag, forklarer styreleder i Casa Inferno, Pål Einar Eilertsen.

Han kan fortelle at det voldsomme trykket hos den ferske pizzarestauranten i Vestregata fortsatte på lørdagen.

– Da var det om mulig enda flere folk enn på fredagen, men da hadde vi fått kjørt oss litt inn slik at maskineriet gled litt bedre, påpeker Eilertsen.

Med ei slik åpningshelg, der styrelederen kan fortelle om fantastiske tilbakemelding fra gjestene, vurderer teamet i Casa Inferno å utvide åpningstidene.

– Ja, vi vurderer å åpne allerede på formiddagen, men først må vi få alle rutinene på plass, forklarer han.

– Fullt trøkk

Også sportsbaren O´Learys i de gamle lokalene til Paletten og leketøysbutikken «Fryd og gammen», har blitt godt mottatt i byen siden de åpnet dørene for første gang i begynnelsen av desember i fjor.

Desember var en veldig bra måned for oss. Også den siste helga har vi opplevd fullt trøkk, forklarer franchisetaker Ynge Ness.

Med 50 TV-skjermer og fullt fokus på hva som skjer på fotballfronten mener Ness at O´Learys har oppfylt en mangel i markedet.

Med én gang det er noen bra fotballkamper, merker vi trykket hos oss. Så langt har interessen fra publikum svart til forventningene våre, så vi ser lyst på fremtiden, påpeker han.

Gikk tom for varer

Hos den meksikanske restauranten Chilli i Cora Sandels gate begynte daglig leder Brian Rundhaug og hans kolleger å servere meksikanske retter som fajitas og burritos i midten av november i fjor. Også de opplever interesse fra sultne tromsøværinger.

– Det har gått veldig fint så langt, men i starten var det litt styr der vi måtte prøve og feile litt. Ennå er det ting som vi ikke er helt fornøyd med. Til tross for dette har vi fått veldig mange gode tilbakemeldinger, påpeker daglig leder.

Han kan dessuten fortelle at Chilli nylig har lagt bak seg en uke med svært godt besøk.

– Den siste uka var helt kaos, noe som hang sammen med at vi samarbeidet med TIFF. Lunsjtilbudet vi da kjørte til en billigere pris enn ellers ble så godt tatt imot at dette er noe vi blir å fortsette med fremover, avslører Rundhaug.

Så stor var faktisk pågangen under TIFF at den meksikanske restauranten ble nødt til å stenge dørene sist søndag.

– Vi var godt forberedt på at det ville bli et ekstra trykk, men ikke godt nok. Vi gikk blant annet fri for varer som ost, så da så vi ingen annen utvei enn å holde stengt den dagen.

For tiden jobber Chilli med å ferdigutvikle en egen kveldsmeny som de på sikt ønsker å tilby gjestene sine.

– Forhåpentligvis er den klar for lansering i starten av februar, men det tør jeg ikke å love. Vi er i alle fall godt i gang med planleggingen av en à la carte-meny. Her blir det ikke bare smaker fra det meksikanske kjøkken, men smaker som er typisk for de karibiske landene, forklarer Rundhaug, før han legger til:

– Dessuten ser vi at konseptet med coctaillounge på kvelden ennå ikke har satt seg. Mange tror fortsatt at dette er en restaurant som stenger når matserveringen avsluttes på kvelden, men dette stemmer ikke, så her har vi en jobb å gjøre.

Hektisk på Mathallen

Det er bare halvannen uke siden Mathallen, bestående av både restaurant og ferskvareavdeling, åpnet i Grønnegata. Den første tiden har vært en ubetinget suksess for det nye konseptet.

– Vi har hatt det hektisk med stor pågang både på lunsj- og middagsserveringen. Med kapasitet på 50–60 gjester har vi ikke hatt plass til alle som ønsker å spise her, noe som er litt trist. Trykket har rett og slett vært større enn forventet, sier daglig leder og restaurantsjef hos Mathallen, John-Fredrik Solberg.

Også ferskvareavdelingen har vært godt besøkt siden åpningen.

– Pågangen har vært stor, særlig tørrhengt storfekjøtt har vært svært populær blant våre kunder, forteller han.

Ifølge Solberg har tilbakemeldingene uten tvil stått i stil med besøkstallene.

– Responsen har vært god. Folk har vært veldig, veldig fornøyd med maten.