I 1982 ble prisen delt ut for første gang og siden da har det vært mange verdige vinnere. Vinnere som i de fleste tilfellene ennå eksisterer den dag i dag.

I år er det direktør for Næringsforeningen, Grete Kristoffersen, Helene Falch i Forbrukerrådet, banksjef Paul Berg i Nordea og ordfører Jens Johan Hjort som har sittet i juryen og hatt den vanskelige oppgaven med å plukke ut fem kandidater.

– I år har vi fått inn cirka femti forslag, noe som er ny rekord og som har gjort det veldig vanskelig for oss. Likevel har vi fått til å kutte det ned til fem verdige kandidater som kundene kan stemme på, sier Kristoffersen.

Ekstra viktig

I disse tider med sterk konkurranse mellom byens kjøpesenter og selvstendige butikker er service kanskje ekstra viktig. Det kan være årsaken til den store pågangen av forslag.

Les om kandidatene:

– Det er jo en flott anerkjennelse, og vi har nominert både butikker som tilhører kjøpesentre, kjeder og selvstendige butikker. Det er også veldig tilfeldig at ingen butikker tilknyttet kjøpesentre har vunnet før, for flere slike butikker har vært nominert tidligere, sier Kristoffersen.

– Vi har lagt vekt på flere elementer i utvelgelsen. Vi har våre statutter å forholde oss til, og ikke alle forslagene passer inn der. Det er også en del forslag som har blitt foreslått flere ganger. Det vitner om at de gjør noe rett, forteller Hjort.

Får diplom og pengepremie

Butikken som får flest stemmer blir premiert med en flott diplom, heder og ære, og en liten pengepremie.

Avstemningen åpner mandag 11. mars, og er åpen i en uke. Selve overrekkingen skjer på arbeidsplassen til vinneren 11. april.